Thursday, October 4, 2012

Lari pecut..

Gambar disedut kat google.


Waktu berputar mengikut normanya. Saat. Minit. Jam. Hari ke tahun. Manusia menghirup udara mengikut normanya. Kerja. Ibadah. Lena. Kasih. Jasmani ke Ilmu. Indah ciptaan tuhan buat semesta alam. Serba lengkap. 

Dalam menggagahi waktu aku sering terbayangkan masa di depan sana. Kadang-kadang rasa macam gelisah tak tentu arah. Siapalah kau nak lakarkan masa yang manis-manis sahaja. Tangguh-menangguh. Bersosial di internet termasuk mengadap twitter, facebook dan yang terbaru instagram. Merayap. Melangak atau lebih femes dengan gelaran melepak. Tidak lupa juga monghabehkan boreh (menghabiskan beras). Aku syak aktiviti-aktiviti kurang sihat ini lah yang selalu buat aku ruam punggung memikir masa depan sana. Dan aku syak masih banyak aktiviti kurang sihat yang masih berleluasa dalam kehidupan seharian aku. 

Tidak salah bagi aku, kau berfoya-foya cuma ingat satu jangan LOST. Peringatan keras kepada aku juga. Berfoya-foya juga salah satu proses kematangan mengikut fahaman aku. Waktu tak tunggu kau, tak tunggu aku. Kita yang kena berlari mendahulu nya. Jadi mari kita kuatkan kekuda. Kita pasang langkah lari dan pecut dengan laju. Jauh mana kau nak pergi ikut suka hati.


Oh sebelum terlupa sekarang aku dalam musim peperiksaan akhir semester 5. Doakan aku berjaya. Terima kasih. Dan sepatutnya aku dah lari dari komputer. Lari dari menulis tulisan ini. Tapi apa kan daya.


Baiklah aku lari dulu. Lari bertemu formula. Lari bertemu teori-teori. Lari mencari kejayaan.

No comments:

Post a Comment